Provincie_Groningen_335x94.jpg
 
Waarom is de Provincie Groningen partner van MijnEnergievoordeel?
 

“Met MijnEnergievoordeel kunnen Groningers geld besparen door energie te besparen. Dat is goed voor ons klimaat en voor de leefbaarheid. Groen & Slim.”

Nienke Homan
Gedeputeerde Provincie Groningen
 

 

Over Provincie Groningen

De provincie heeft ongeveer 580.000 inwoners, verdeeld over 20 gemeenten. Groningen is een provincie met een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de vroege middeleeuwen en tot ver in de tijd daarvoor. Nu zijn we een ondernemende en vernieuwende provincie, met volop ruimte voor natuur en recreatie.

Temidden van een land vol groen en ruimte bevindt zich het economische hart van de provincie: de stad Groningen met meer dan 200.000 inwoners. Daar vindt u de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, het Universitair Medisch Centrum, Gasunie en tal van overheidsorganisaties en dienstverlenende bedrijven. Behalve de stad Groningen heeft de provincie een bedrijvige kern in de Eemshaven en het havengebied Delfzijl. Landbouw is een andere, belangrijke economische pijler van de provincie Groningen.

Energie is een voornaam thema van de provincie. Wie aan Groningen denkt, denkt aan energie en aardgas uit Slochteren. Maar energie is meer dan aardgas. Op dit moment werken wij aan de winning van duurzame vormen van energie.

De provincie werkt nauw samen met de Groninger gemeenten, de omliggende provincies én landen. De drie noordelijke provincies zijn verenigd in het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Daarnaast zijn we vertegenwoordigd in samenwerkingsverbanden met Noord-Duitsland en Scandinavië.

(Bron: Provincie Groningen)