GREK_335x190.jpg
 
Waarom is Groninger Energiekoepel partner van MijnEnergievoordeel?
 

“Energie besparen begint bij bewustwording. MijnEnergievoordeel biedt bewoners en energiecoöperaties op een laagdrempelige manier handvatten om hiermee aan de slag te gaan. GrEK, de koepel van Groninger energiecoöperaties, vindt het belangrijk dat lokale energiecoöperaties een belangrijke rol hebben in de energietransitie. MijnEnergievoordeel sluit hier goed bij aan, doordat het gebruikmaakt van de kracht van lokale energie-initiatieven.”

Hanna de Vries
Initiatiefbegeleider GrEK/Buurkracht    

 

Over Groninger Energiekoepel

De Groninger Energiekoepel (GrEK) is opgericht door verschillende dorpsverenigingen om kennis en ervaring met energievraagstukken te delen. GrEK helpt bij het opwekken en besparen van energie. Zo helpen GrEK en Buurkracht Groningers die hun gas- en stroomverbruik willen terugdringen. Dat kan door samen met de buurt maatregelen te nemen, zoals dak-, vloer- en spouwmuurisolatie. Wij helpen bij het opzetten van een Buurtteam, een groepje vrijwillige buurtgenoten dat zich gemotiveerd voelt om de rest van het dorp te enthousiasmeren en informeren over de meest effectieve bespaarmogelijkheden. We geven inzicht in het energieverbruik en helpen bij het aanvragen en vergelijken van offertes. De begeleiding is gratis en verplicht tot niets.

GrEK ondersteunt momenteel 23 energiecoöperaties in Groningen. Een energiecoöperatie is initiatief van bewoners. We helpen bij het leren begrijpen van regelingen, het aanvragen van subsidies en het doorrekenen van business cases. We hebben vele standaardproducten klaarliggen: standaard rekenmodellen, statuten, deelnemers- en opstalovereenkomsten, interessepeilingen, flyers en nog meer. We sluiten waar nodig aan bij vergaderingen en kunnen ook informatieavonden voor het dorp verzorgen.

(Bron: Groninger Energiekoepel)