Winsum_335x94.jpg
 
Waarom is Gemeente Winsum partner van MijnEnergievoordeel?
 

“Energie besparen is vaak slechts een kwestie van doen en laten, zonder dat je er veel geld in hoeft te investeren. Hoeveel je stookt, hoe lang je doucht, hoe je wast. Kleine aanpassingen kunnen positieve gevolgen hebben voor het milieu en voor de portemonnee!"

Harmannus Blok
Wethouder gemeente Winsum

 

Over Gemeente Winsum

Op 1 januari 2018 telde de gemeente Winsum 13.567 inwoners. De ideale ligging tussen de stad Groningen en het Lauwersmeergebied maakt dat het er prettig wonen en leven is. Winsum biedt volop rust en ruimte, maar wel met de grote stad binnen handbereik. Winsum ligt zo’n 14 kilometer ten noorden van de stad Groningen en strekt zich uit tussen Stad en Wad. De gemeente heeft vanuit economisch oogpunt een ideale ligging ten opzichte van Groningen, de Eemshaven en het Lauwersmeergebied. Met een regionale schakelfunctie tussen stad en platteland, neemt de bedrijvigheid in en om Winsum toe.

Vrije tijd in de gemeente Winsum is heel goed te besteden. Zo zijn er tal van schitterende routes, die voeren langs uitgestrekte weilanden, schilderachtige wierdendorpen, eeuwenoude kerken, sluizen en boerderijen.

(Bron: Gemeente Winsum)