Eemsmond_335x94.jpg
 
Waarom is de Gemeente Eemsmond partner van MijnEnergievoordeel? 
 

"Energiebesparing is niet ingewikkeld. Alleen soms is praktisch advies meer dan welkom. En daar helpt de energiecoach bij. Concreet, laagdrempelig en zonder dure investeringen kunt u energie en daarmee dus ook geld besparen. De gemeente Eemsmond steunt het initiatief MijnEnergievoordeel dan ook van harte!"

Harrie Sienot
Wethouder gemeente Eemsmond

 

Over Gemeente Eemsmond

Eemsmond is een gemeente in Noord-Nederland, in de provincie Groningen. De gemeente beslaat een oppervlakte van 551,24 km² (waarvan 360,43 km² water) en is daarmee één van de grotere gemeenten in Nederland. De dorpskernen variëren van 75 tot ca. 5600 inwoners per plaats. In de grootste kernen zijn eeuwenoude kerken, boerderijen, borgen, molens en huizen te vinden. 

De gemeente Eemsmond bestaat uit de volgende dorpen, buurtschappen, gehuchten en (onbewoonde) eilanden: Eemshaven, Breede, Doodstil, Eppenhuizen, Hefswal, Kantens, Katershorn, Koningsoord, 't Lage van de Weg, Noordpolderzijl, Oldenzijl, Oldorp, Oosteinde, Oosternieland, Oudeschip, Paapstil, Roodeschool, Rottum, Rottumeroog, Rottumerplaat, Startenhuizen, Simonszand, Stitswerd, Uithuizen, Uithuizermeeden, Usquert, Valom, Wadwerd, Warffum, Zandeweer, Zevenhuizen. 

Eén van de bekendste havens van Groningen is zonder twijfel de Eemshaven. De Eemshaven is een relatief nieuwe haven. In 1973 werd de diepzeehaven officieel geopend door H.M. Koningin Juliana. Inmiddels ontwikkelt de haven zich razendsnel tot logistiek knooppunt in de vaarroutes in Noordwest-Europa. Deze imposante haven is zeker een bezoek waard.

(Bron: Wikipedia)