Energieloket_335x190.jpg
Over Energieloket Groningen

Sinds juli 2015 heeft elke gemeente in de provincie Groningen een eigen Energieloket. Op dit digitale loket kunnen particuliere woningbezitters terecht met vragen over energiebesparing en opwekking van duurzame energie. Dit kan als individu, samen als VVE of als collectief. Op het loket staan verschillende handige tools zoals de Quickscan, waarmee de besparingspotentie van de woning berekend kan worden, de Bespaartest met tips die geen geld kosten maar wel geld opleveren, een Keuzehulp door het woud van subsidies en betalingsregelingen en de Zonnekaart.

Op de site is ook informatie te vinden over betrouwbare lokale bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren. Voor inwoners die samen aan de slag willen met verduurzaming is er informatie over lokale initiatieven. En last but not least is er een telefonische helpdesk. Naast het digitale loket gaat het Energieloket de provincie in met campagnes om het verduurzamen van woningen te stimuleren, zoals bijvoorbeeld de Bespaarpakkettenactie, de Warmtetour, de Isolatieveiling, Energiebesparing met Lokale Initiatieven en (binnenkort) een collectieve inkoopactie voor Duurzame Installaties.

Het Energieloket Groningen wordt voor de gemeenten uitgevoerd door een consortium van KAW, Natuur- en Milieufederatie Groningen, SLIM Wonen met Energie, UNETO/VNI en Bouwend Nederland.

(Bron: Energieloket Groningen)